Výměna staré technologie za novou a úspora nákladů. To jsou dva hlavní aspekty projektu modernizace kuchyně v Bílovecké nemocnici, a.s. Po několika měsících je hotovo. Proměna kuchyně vyšla na 11 milionů korun.
Nové lednice, nové mrazáky, nejmodernější konvektomaty, nový multifunkční kotel či nový mycí automat provozního nádobí, který umožní mýt silně znečištěné kuchyňské nádoby a nahradí náročnou ruční prací lidské síly. To je jen výčet novinek v gastroprovozu Bílovecké nemocnice, a.s.
„Technologie jdou dopředu, také nároky zaměstnanců i klientů. Jsem rád, že se podařilo pořídit takové vybavení, pomocí kterého můžeme připravovat chutnou, zdravou a také výživově hodnotnou stravu pro naše pracovníky i pacienty. Navíc konvektomaty umožňují vaření i v noci, takže naše paní kuchařky si mohou například připravit maso všeho druhu, v noci přístroj zapnout a ráno je mají hotové. Vše je napojeno na dálkovou správu energií. V této oblasti je to určitě nejmodernější zařízení,“ doplňuje ředitel nemocnice Ing. Josef Zajíc.
Personál nemocnice má v pracovní dny na výběr ze dvou jídel, pacienti dle svých diet a víkendový provoz zahrnuje jeden druh jídla.